På Campus Varberg har två elever bekräftats smittade med coronaviruset, berättar Krister Svahn, kommunikationschef i Varbergs kommun. Foto: Annika Örnborg/SVT

Två studenter på Campus Varberg coronasmittade

Uppdaterad
Publicerad

Två studenter på Campus Varberg har bekräftats smittade med coronaviruset. De ska ha varit på en resa och isolerade sig själva därefter. Två nya fall har också bekräftats på Särö skola.

De båda studenterna ska ha varit på en gemensam resa och antas ha blivit smittade där och därefter isolerade de sig själva och återvände därmed inte till undervisningen och träffade inte heller sin klass, enligt deras egna uppgifter till Varbergs kommun.

Skolan håller öppet som vanligt.

Coronaviruset i Halland

– Vi informerar både personal, studenter och huvudmän men har verksamhet som vanligt, säger Krister Svahn, kommunikationschef i Varbergs kommun.

”Ingen överraskning”

– Vi har fått bekräftelse på de första två fallen i Varbergs kommun, men att det skulle komma ett fall i Varberg var ingen överraskning, säger Krister Svahn. Det här är ingen kris för Varberg utan vi arbetar vidare enligt våra riktlinjer och följer råd från Folkhälsomyndigheten.

Nytt fall på Särö skola

Under måndagen bekräftades en elev på Särö skola bära coronaviruset och under tisdagsförmiddagen rapporterades ytterligare en elev på skolan vara smitta.

Totalt har nu sex personer i Halland bekräftats ha coronaviruset, enligt smittskyddsläkaren.

Uppdatering 10 mars kl 11:00: I en tidigare version av denna artikeln förekom uppgiften att totalt tre elever på Särö skola bekräftats smittade, vilket är fel, rätt uppgift är totalt två elever.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet