Vaccin från Pfizer/Biontech. Foto: TT

Vaccinbokningen i Halland stänger tillfälligt

Uppdaterad
Publicerad

Region Halland stänger bokningen av vaccination mot covid-19 tillfälligt, både den digitala bokningen såväl som den via telefon berörs av nedstängningen.

Anledningen uppges vara minskad leverans av vaccin i kombination med att invånare i andra regioner bokat tider.

– Det beror främst på två anledningar, dels har vi fått besked om kraftigt neddragna leveranser av vaccin. Kombinerat med att många av de halländska tiderna gick till personer från andra län. Detta sammantaget medför att vi har lite tider och vi måste stänga bokningen för att planera om, säger Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland.

Under torsdagen fick regionen besked om att större delen av de 48 000 doser av Pfizers vaccin kommer i slutet av maj, i stället för i början av månaden som beräknats. Region Halland uppger också att 20-25 procent av tiderna den senaste veckan bokats av invånare bosatta i andra regioner.

Stänger natten till lördagen

Detta betyder att den planerade starten för vaccinationsbokningen för personer födda 1960-1961 skjuts fram. Bokningen stänger vid midnatt natten till lördag den 17 april.

Beslutet om att personer från andra län inte ska kunna boka vaccination i Halland ligger fast när bokningen öppnar igen.

– Vi vet inte när bokningen kan öppna, tyvärr, säger Johanna Wiechel-Steier.

De personer som i nuläget har en bokad tid för vaccination behöver, enligt Johanna Wiechel-Steier, inte bokas om. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet