Kommunstyrelsens ordförande i Varberg, Ann-Charlotte Stenkil (M), är en av dem som står bakom det öppna brevet. Foto: SVT

Varberg välkomnar sommarbesökare men uppmanar till försiktighet

Publicerad
Från och med 13 juni lättas det på restriktionerna gällande resande inom Sverige. I ett öppet brev, som bland annat kommunstyrelseordföranden Ann-Charlotte Stenkil (M) skrivit, välkomnas besökare till Varberg i sommar. Samtidigt är man mån om att uppmana folk till att ta sitt ansvar.

”Är du fri från symtom och har möjlighet att ta dig till Varberg kan vi därför äntligen säga: välkommen hit! Tillsammans och med gott omdöme ska vi förhoppningsvis kunna njuta av vår fina sommarstad på ett säkert sätt som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer”, går det att läsa i det öppna brevet.

Det var under torsdagen som regeringen fattade beslut om att det ska lättas på reserestriktionerna. Det öppna brevet från Varbergs kommun publicerades på kommunens egen hemsida dagen efter.

Det framgår att man hade hoppats på en normal sommar med gäster från hela världen som samlas på stränder, caféer och restauranger, men att så inte blir fallet.

”För krisen är inte över och allvaret är fortsatt stort. Vi måste fortsätta ta ett gemensamt ansvar för att inte bli smittade eller smitta varandra. Vi har riskgrupper omkring oss och vi har en hårt ansträngd sjukvård och omsorg vars resurser och medarbetare vi måste värna”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet