Foto: SVT

17-åring omhäktad misstänkt för stickmord

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen omhäktades den 17-årige pojke som tidigare häktats misstänkt för stickmordet på en 21-årig man vid ett bråk utanför en föreningslokal i Helsingborg lördagen den 20 januari. Åklagaren meddelar att bevisläget har ändrats efter att 17-åringen i förhör erkänt att han dödat 21-åringen.

Den mordmisstänkte 17-åringen häktades tillsammans med en 18-årig och en nu 22-årig man onsdagen efter bråket utanför föreningslokalen på Västra Sandgatan i Helsingborg, där en 21-årig man höggs till döds med ett stickvapen och minst två andra personer skadades allvarligt.

Alla tre häktades först på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkta för mord, mordförsök och synnerligen grov misshandel.

Men efter tisdagens omhäktningsförhandling bekräftar åklagaren Magnus Larsson att bevisläget har ändrats mot 17-åringen.

– Han är nu omhäktad på sannolika skäl, misstänkt för mord och försök till mord, säger han.

Varför har misstankegraden höjts?

Utredningen har kommit fram till det och han erkänner nu grov misshandel och vållande till annans död i det ena fallet och grov misshandel i det andra, i det tredje fallet nekar han alltjämt till brott.

– Bevisläget har ändrats från skälig misstanke till sannolika skäl, där hans nya berättelse är en stor del i det, fortsätter Magnus Larsson.

Polis och åklagare har nu en bild av händelseförloppet vid det våldsamma bråket. Men hur klar bilden är vill Magnus Larsson inte gå in på.

Beslut kring omhäktning för de två andra männen, som fortfarande är häktade på den lägre misstankegraden, kommer senare under tisdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.