Hör varför Åsa Lundblad berömmer bland annat sjuksköterskorna Jessica Winberg och Jeanette Svensson för sitt arbete. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Vårdboendet Bokliden i Mörarp har klarat sig från covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Inte ett enda konstaterat fall av covid-19 sen pandemin kom till Sverige. Så har det sett ut på vårdboendet Bokliden i Mörarp och verksamhetschefen berömmer personalen.

Arbetet bakom att vara ett av de vårdboende som inte fått något konstaterat fall av covid-19 ligger till stor del på boendets personal  och att det inte slarvas med rutiner. Det menar Åsa Lundblad som är enhetschef på Bokliden i Mörarp.

– Det tar mycket på personalen att hela tiden vara koncentrerad och uppmärksam, säger hon.

Coronavirus i Skåne

Dagliga nyckelrutiner

Boendet, som har 43 lägenheter, har flera rutiner som enhetschefen och sjuksköterskorna lyfter som nycklar i deras arbete.

Bland annat undersöks de boende för symptom varje dag, ingen personal skiftar mellan olika avdelningar, de boende träffas aldrig i större grupper än åtta stycken och alla besök måste föranmälas samt begränsas till respektive boendes lägenhet.

– Vi har också ett väldigt bra samarbete med Påarps vårdcentral dit vår personal också har kunnat vända sig med eventuella frågor, säger Åsa Lundblad.

I videon hör du om ännu fler rutiner som sjuksköterskorna gör varje dag för att hindra att covid-19 tar sig in på vårdboendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet