Cykling ska ge friskare medarbetare

Uppdaterad
Publicerad

Med initiativet ”Cykelvänlig arbetsplats Helsingborg” hoppas staden att fler ska ta cykeln till jobbet. Målet är att få friskare invånare som tar ut färre sjukdagar.

– Vi i Helsingborgs stad ansvarar för cykelvägarna och att de fungerar. Men det finns mer, det handlar även om vad det råder för kultur på arbetsplatsen, säger Linnea Folkesson, projektansvarig på Helsingborgs stad.

Genom att lyfta fram cykeln som ett effektivt och hälsosamt alternativ hoppas Helsingborgs stad på att fler ska lämna bilen hemma. Cykelvänlig arbetsplats Helsingborg är ett initiativ som går ut på att ge friskare medarbetare.

Helsingborg

I projektet är både privata och offentliga aktörer inbjudna. Varje år ska två vinnare utses.

Att cykla kan spara tid

Just nu genomförs det många ombyggnationer av vägar i Helsingborg. Något som gör att det bildas fler köer i biltrafiken än tidigare.

– Om arbetsplatser inne i city har tjänstecyklar så kan anställda spara mycket tid i förhållande till om de tog bilen. Som arbetsgivare kan det bli en besparing, säger Linnea Folkesson.

Hoppas på färre sjukdagar

I broschyren som Helsingborgs stad delar ut står det ”Forskning visar att cyklister tar ut färre sjukdagar”. 

– Om fler att tar sig aktivt till jobbet så får man friskare och piggare anställda, och det tror jag är den bästa investeringen, säger Linnea Folkesson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helsingborg

Mer i ämnet