Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trots att Dania Aziz bara är 14 år har hon redan skrivit en del poesi och nu drömmer hon om en karriär som poet och författare. Foto: Johan Dernelius/SVT

Dania Aziz, 14, drömmer om poesikarriär – vill inspirera andra unga

Uppdaterad
Publicerad

Dania Aziz har skrivit poesi i ett år och har redan framfört sina dikter på flera ställen – bland annat på en Poetry Slam-tävling i Malmö. På lördagen bjöd hon in till en poesidag i Helsingborg.

Den unga helsingborgaren har en stor kärlek för poesi och ville dela sin kärlek till detta med andra unga. Hon tycker om att leka med orden och har mycket fantasi.

– Man kan skriva om vad som helst så blir det vackert, säger Dania Aziz.

Barn- och ungdomslitteratur

Att ställa sig på scenen och framföra sina dikter för andra är inget som är främmande för henne.

– Jag har aldrig haft scenskräck eller varit rädd att säga min åsikt.

Lockade många

På eget initiativ anordnade Dania Aziz så att poeter från norra Skåne skulle kunna mötas och läsa dikter för varandra på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Ett 50-tal ungdomar slöt upp under lördagseftermiddagen.

I klippet hör du Dania Aziz om evenemanget och vad den unga poeten gör om 10 år.

Poesidagen arrangeras av Dania Aziz i samarbete med Spektra kultur och med hjälp av En snabb slant, Helsingborgs kulturstöd för unga. Foto: Johan Dernelius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barn- och ungdomslitteratur

Mer i ämnet