Foto: SVT/Bernard Mikulic

Efter storbranden i Ängelholm – äldreboende väntas flyttas till Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

De 39 äldre som fick tillfälligt boende i Laholm efter branden på södra sjukhusområdet i Ängelholm kommer nu att behöva flytta – igen. Denna gången till ett boende i Helsingborg.

Branden på Södra sjukhusområdet i Ängelholm för drygt tre månader sedan innebar en stor logistisk utmaning för flera verksamheter, bland annat LSS boende, demensboendet Solängen och två förskolor.

I det akuta skedet evakuerades 39 äldre till idrottshallen på Södra utmarkens skola. Senare kunde de tillfälligt bo på Villa Havsglimt i Laholm men där kan de bara stanna fram tills den sista augusti.

Storbranden i Ängelholm

Beslut fattas i juni

Nu föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott att alla äldre ska flytta till Villa Gåsen i Helsingborg i Ramlösa eftersom det planerade nya boendet på Fridhem i Ängelholm är inte inflyttningsklart förrän i november nästa år.

– Det är en svår situation för de inblandade, men här har vi hittat en bra lösning, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmedelande.

Slutgiltigt beslut kommer att fattas av kommunstyrelsen den 8 juni.

I klippet nedan får du se planerna ut för Södra sjukhusområdet för en månad sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Ängelholm

Mer i ämnet