Jette Dahl och Eva Madsen har just gympat klart. Foto: Agnes Henriksson/SVT

Gymbesökare efter dådet i Ängelholm: ”Man blir ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

En 15-åring har nu begärts häktad, misstänkt för mordet på 17-åringen. Dådet har kommit att påverka många i Ängelholm. På skolan där 17-åringen gick flaggar man nu på halv stång och även på gymmet tänker man på det som har hänt.

LÄS MER: Sorg på Rönnegymnasiet efter 17-årings död

– Det har varit något bråk innan, men det brukar inte vara stökigt, säger gymbesökaren Eva Madsen.

– Man blir ju lite ledsen. Man tänker på vad som har hänt i den här killens liv. Samhället har ju ändrats, snart får det väl bli som på flyget med säkerheten även när man ska gå på gym, säger gymbesökaren Jette Dahl.

I dag skulle det hållas en häktningsförhandling, men eftersom man inte hittat en tolk, skjuts den fram till i morgon. 15-åringen är fortsatt anhållen i väntan på den.

– Det är en väldigt stor efterfrågan på tolkar men jag har aldrig varit med om det här någon gång trots 40 år i det här jobbet. Det var en helt unik situation. Min klient nekar till brott, i övrigt kan jag inte gå in på några detaljer, säger 15-åringens advokat Olof Wettermark.

LÄS MER: 17-åring död efter stickskador på gym

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.