Foto: Polisens förundersökning

Hade jätteförvar med doping och narkotika i förråd

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern från Helsingborg åtalas för att ha förvarat stora mängder narkotika och dopingpreparat i ett förråd i Helsingborg.

Polisen och tullen gjorde ett tillslag bland förråden på en adress i Helsingborg i december förra året. Då hittade man stora mängder doping och narkotikaklassade tabletter i ett förråd som hyrdes av en man i 50-årsåldern.

Det handlar om drygt 38 000 tabletter av bensodiazepiner, lugnande narkotikaklassade medel som mannen förvarade förrådet.

Bland narkotikan hittades flera tablettkartor Tramadol. Foto: Polisens förundersökning

Bland tabletterna finns tramadol, diklazepam och norfludiazepam. Det senare blev så sent som för ett halvår sedan blev narkotikaklassat av Läkemedelsverket.

I samma förråd förvarade mannen enligt åtalet även närmare 300 000 enheter dopingmedel.

I förrådet hittade polisen flera ampuller doping. Foto: Polisens förundersökning

Mannen är nu åtalad för grovt narkotikabrott och grovt dopingbrott men nekar till anklagelserna.

Åklagaren har samlat en rad bevis som hon menar talar för misstankarna: det aktuella förrådet hyrs av den misstänkte mannen, hans fingeravtryck finns på föremål i förrådet och i hans telefon har utredarna hittat flera textmeddelanden mellan mannen och andra personer som handlar om försäljning och innehav av doping och narkotika.

I förundersökningen framkommer det att polisen misstänkte att mannen inte agerade på egen hand, men det är alltså endast mannen i 50-års åldern som nu är åtalad för de grova narkotika- och dopingbrotten.

En annan man, i 40-årsåldern, är också åtalad. Han ska i mitten av april ha köpt 300 tabletter med bensodiazepiner och betalat helsingborgaren via Swish.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.