Studenterna Andrea Mesterbasic och Julia Hjortshagen berättar i klippet hur de ser på att kunna kombinera att vara på plats och studera på distans.

Hör studenterna om beskedet

Publicerad

Campus Helsingborg vill satsa på en ny undervisningsmetod som blandar distans- med närundervisning, en så kallad hybridundervisning.

– Jag tycker det är skitbra, säger Andrea Mesterbasic, student på Campus Helsingborg.

Även om regeringen väljer att lätta på restriktionerna och tillåta högskolorna att öppna upp igen till höstterminen, så kommer Campus Helsingborg att göra detta successivt.

– Många längtar tillbaka att komma hit och att då kunna börja gradvis är något som vi verkligen hoppas på, säger Charlotta Johnsson, rektor på Campus Helsingborg.

”Kul att få välja”

Det handlar om att ta lärdom från året med distansundervisning och implementera undervisningsmetoden i framtiden.

– Jag tycker att det är kul att få välja om man vill vara på plats eller om man vill göra det digitalt via datorn, säger Julia Hjortshagen, student vid Campus Helsingborg.

Se mer i klipper ovan vad de båda studenterna tycker om den nya undervisningsmetoden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.