Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johannas son dömdes till grovt narkotikabrott efter att han sålt droger i Bjuv – starta klippet för att se henne berätta. Foto: SVT

Johannas son dömdes för grovt narkotikabrott: “En skräckfilm”

Uppdaterad
Publicerad

När Johannas son var 16 år drogs han in i de kriminella kretsarna i Bjuv. Nu är han dömd för grovt narkotikabrott och ska avtjäna ett flerårigt fängelsestraff. Men allt började på högstadiet.

Det var när Johannas familj flyttade till Bjuv och hennes son började på högstadiet på Varagårdsskolan som problemen började.

– Han hade ingen självkänsla när han började där och han hamnade i ett gäng. Det var där det började, då blev han som en svans, en springpojke, säger Johanna.

Hör Johanna berätta om sin oro för sin son i klippet ovan.

Greps på torget i Bjuv

För några år sedan fick hon ett telefonsamtal från polisen som meddelade att de tagit hennes son med ett halvt gram cannabis på torget i Bjuv.

– Jag trodde inte för mitt liv att han skulle ha gjort en sådan sak. Sedan eskalerade det bara, ett halvt gram blev till ett gram – och ett gram blev ett kilo. Det blir som en sekt, all droghantering har en drivkraft och det är pengar, säger Johanna.

Dömdes till fängelse

I dag är Johannas son dömd för grovt narkotikabrott och ska avtjäna ett flerårigt fängelsestraff.

– Jag har förlorat honom inte bara en gång, utan fem gånger. Men det som ger mig hopp är att jag vet att han lever och jag vet var han är någonstans. Det betyder att jag kan sova nu, det har jag inte kunnat göra innan.

Mamman: Utbrett problem i Bjuv

I dag bor Johanna kvar i Bjuv och menar att det finns mycket narkotika bland unga i kommunen.

– Jag har vänner som har barn i tonåren, där är det problem med narkotika och det är utbrett. Det är något som inte har slutat över huvud taget. Vi måste också prata om det, vi måste lyfta det, säger Johanna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Narkotika i Bjuv

Mer i ämnet