Under helgen avled tre personer efter en krock med lastbil strax söder om Östra Karup. Foto: Pelle Pettersson/räddningsbefäl

Tre personer döda efter olycka på Hallandsåsen

Uppdaterad
Publicerad

Under tidiga lördagsmorgonen avled två personer efter en allvarlig trafikolycka på Hallandsåsen, strax söder om Östra Karup. En tredje person avled på sjukhus senare under lördagskvällen.

En lastbilschaufför är häktad, misstänkt för vållande till annans död.

När SOS initialt larmades om olyckan vid klockan 03.45 rörde det sig om en minibuss som hade börjat brinna under färd på Hallandsåsen. Kort senare larmades SOS om ytterligare en olycka på samma plats – då hade en lastbil kört in i det eldhärjade fordonet.

– Totalt var där sex personer i minibussen. Det blev totalstopp i södergående riktning, säger Claudia Giare, teamledare vid SOS.

Dödsolyckan på Hallandsåsen

Allt som allt blev tre personer till en början förda till sjukhus med ambulans.

– Räddningstjänsten skickade fem enheter till olycksplatsen och lika många ambulanser ryckte ut, säger Thomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten i Halland.

Tre personer avled

Strax innan klockan åtta på lördagsmorgonen meddelade polisen via sin hemsida att två av de skadade personerna har avlidit av sina skador. Samtliga är i 20-årsåldern och anhöriga har blivit underrättade.

En tredje person vårdades på sjukhus, men avled senare under lördagskvällen. Det meddelade jourförundersökningsledare på polisen.

Övriga som var inblandade i olyckan är fysiskt oskadda.

Chaufför häktad

”Lastbilschauffören grips på olycksplatsen, och misstänks för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik,” skriver polisen på sin hemsida.

– Vi kommer att hålla förhör med lastbilschauffören under dagen. Det finns inget som tyder på att han har varit påverkat av något, säger polisens presstalesperson Kim Hild.

Chauffören häktades under måndagen – han är misstänkt för vållande till annans död.

Mannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på Hallandsåsen

Mer i ämnet