En patient med misstänkt coronavirus besökte vårdcentralen i Svalöv. Patienten direkt skickades vidare till sjukhuset i Lund för provtagning.  Foto: TT arkiv

Inget fall av coronavirus på patient vid Svalövs vårdcentral

Uppdaterad
Publicerad

En patient med misstänkt coronavirus upptäcktes på vårdcentralen i Svalöv under torsdagen. Patienten skickades vidare till sjukhus – där det konstaterades att personen inte hade rätt symptom för att utgöra ett misstänkt fall.

Under torsdagen kom nyheteten att vårdcentralen i Svalöv upptäckt ett misstänkt fall av coronavirus hos en patient som självmant uppsökt vårdcentralen.

Patienten skickades till Skånes universitetssjukhus i Lund för provtagning. Svaren skulle ha kommit in under fredagen men nu meddelar sjukhuset att det inte rör sig om ett misstänkt fall av cornovirus.

– Det gjordes aldrig någon provtagning, misstanken kunde avskrivas i ett tidigt stadie eftersom patienten vid närmare undersökning inte uppfyllde kriterierna för misstänkt coronavirus, säger Magnus Aspengren.

Tredje fallet i Skåne

Vårdcentralen i Svalöv höll  under gårdagen fortsatt öppet efter det misstänkta fallet – men spärrade av väntrummet där den då misstänkt smittade patienten befunnit sig.

Detta var det tredje fallet av misstänkt coronavirus i Skåne. I slutet av januari vårdades två personer på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Proverna visade sig där vara negativa.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Coronaviruset skapar högt tryck på sjukvården Foto: Sofia Ekhem/TT

I klippet ovan berättar Region Skånes biträdande smittskyddsläkare Per Hagstam vad man ska tänka på om man misstänker att man är smittad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer