Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen om utredningen av mordet på Adolfsberg. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt skytt gripen för mordet på Adolfsberg

Uppdaterad
Publicerad

Sammanlagt fem män är nu häktade misstänkta för inblandning i mordet på Adolfsbergs centrum i Helsingborg. Bland annat en person som misstänks ha skjutit mannen.

Larmet kom till polisen tidigt på fredagsmorgonen. På platsen hittades en man i 30-årsåldern som skjutits till döds. Bara några timmar senare togs flera personer in på förhör och fem av de anhållna greps efter förhören.

– Alla är kända av oss sedan tidigare. Men jag tänker inte säga mer än så, säger Christian Nordin lokalpolisområdeschef i Helsingborg.

Agerat på underrättelser

Även mordoffret var välbekant för polisen. Att så många greps samma dag förklarar Christian Nordin med att de agerade på olika underrättelser snabbt efter dödsskjutningen. Dessutom fångades delar av förloppet av övervakningskameror som fanns på platsen.

– Vi har en bra lägesbild kring vad som händer i Helsingborg och kunde snabbt ta in folk som vi misstänkte kunde ha uppgifter om skjutningen, säger han.

Mord och medhjälp till mord

Enligt åklagaren är de misstänkta bekanta med offret.

Under helgen har flera husrannsakningar genomförts runt om i Helsingborg.

Fem män sitter nu häktade, tre av dem misstänkta för mord och två för medhjälp till mord.

Enligt häktningsframställan ska mordet ha begåtts klockan 00.40 natten till den 5 april, men det var först klockan 05.47 larmet inkom till polisen.

Samtliga nekar till brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Strax innan sextiden på fredagsmorgonen ringde larmades polisen efter att en person påträffat en skottskadad person på Adolfsbergs centrum. Foto: Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.