Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen har beslagtagit bilen och den kommer att genomgå en teknisk undersökning. Foto: Jan EmanuelssonVisa alla (3)
Visa alla (3)

23-årig småbarnspappa mördades – blir ett kallt fall: ”Lyckades inte nå hela vägen”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan misstankarna mot de tre män som varit häktade för mord på en 23-årig småbarnspappa i Landskrona avskrevs för en månad sedan finns det inga nya spår för polisen att gå vidare på. Nu har utredningen nått en återvändsgränd.

– Vi kommer inte längre, säger utredningsledaren Kenth Pehrsson.

Drygt sju månader har gått sedan polisen larmades till en trafikolycka på Remigatan i Landskrona. I en krockad bil fann man en 23-årig man med svåra skador som han inte bedömdes ha fått av krocken. Mannen fördes till sjukhus där han avled, ett litet barn förlorade sin pappa och en mordutredning tog sin början. Ganska snart visade det sig att han fått skadorna mellan två bostadshus på Segergatan, några hundra meter från krockplatsen.

Under utredningens gång har tre personer, samtliga män i ungefär samma ålder som mordoffret och hemmahörande i Landskrona, i olika omgångar varit häktade misstänkta för mordet. I februari släpptes den sista på fri fot. En och en halv månad senare avfördes alla tre från utredningen och åklagaren lämnade tillbaka ärendet till polisen, något som kan göras när det inte finns någon som är skäligen misstänkt.

”Inte kunnat styrka vem som gjort vad”

Nu har utredningen nått en återvändsgränd – polisen har fått slut på spår. I dagsläget är det ingen utredare som jobbar aktivt med fallet.

– Vi har ingenting i nuläget att jobba med som varken stärker misstanken mot de som var häktade eller leder till nya misstänkta, säger utredningsledare Kenth Pehrsson.

– Vi har en god bild av händelsen men vi har inte kunnat styrka vem som har gjort vad.

Enligt Kenth Pehrsson har alla tänkbara vittnen förhörts och tekniska undersökningar har genomförts. Man väntar inte heller längre på några analyssvar.

– Det finns folk som har trätt fram och gett oss information men det finns också folk som vi är övertygade om sitter inne på information som de har valt att inte delge oss.

Läggs inte ner

Nu ska utredningsgruppen sammanställa det material som finns och se om det behöver kompletteras. Sen kommer ärendet, om det inte tillkommer nya uppgifter eller nya vittnen som träder fram, inom kort att överlämnas till Kalla fall-gruppen i Malmö.

– Den här typen av förundersökningar när det gäller dödligt våld läggs ju inte ner som en normal förundersökning. De lever vidare hela tiden i väntan på att något ska ske som gör att vi kan jobba vidare med det.

– Vi har gjort allt vi kan i den här förundersökningen men inte nått hela vägen fram, säger Kenth Pehrsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer