Polisens tillståndsenhet i Malmö ändrade beslutet och nu får valaffischer sättas upp på flera platser i Helsingborg. Foto: Winnie Gravlund

Polisen ändrar beslut – nu får valaffischerna sättas upp

Uppdaterad
Publicerad

Nu får partierna i Helsingborg trots allt sätta upp sina valaffischer. Polisen på tillståndsenheten i Malmö sa ja.

Förra veckan kunde SVT Nyheter Helsingborg berätta att polisen i Helsingborg sa nej till att partierna får sätta upp valaffischer i kommunen.

Men polisen vid tillståndsenheten i Malmö ändrade nej till ja sedan kommunens avdelning för strategisk samhällsutveckling skickat in en ansökan.

Val 2018 Skåne

– Jag remitterade frågan till stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborg.  De hade inget att invända mot placeringarna och då såg jag inget skäl att säga nej, säger Mattias Lundh vid polisens tillståndsenhet.

Diskuterade du saken med polisen i Helsingborg?

– Nej, jag tyckte inte det behövdes när kommunen sa ja.

Nu sätts valaffischerna upp på sju ställen runt om i kommunen – Rydebäck, GA-torg, Stadsparken, Slottshagen, Stortorget och Gröningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Skåne

Mer i ämnet