Allians Ängelholm med Robin Holmberg (M) i spetsen fortsätter att styra i Ängelholms kommun, men utan Miljöpartiet. Foto: SVT

Alliansen fortsätter styra i Ängelholm – men utan Miljöpartiet

Uppdaterad
Publicerad

Det blir under kommande mandatperiod ett minoritetsstyre i Ängelholms kommun bestående av Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna.

De fyra partier som nu ska regera Ängelholms kommun samlar tillsammans 23 av de 51 mandaten i fullmäktige.

– Vi ligger nära varandra politiskt och har historisk erfarenhet av gott samarbete, kommenterar kommunalrådet Liss Böcker (C).

Valet 2022 Skåne

Valtekniskt samarbete

Miljöpartiet som nu lämnas utanför fick bara ett mandat i kommunfullmäktige, vilket alltså inte skulle ha räckt till skapa majoritet för Allians Ängelholm. Varför partiet inte ska ingå i alliansen vill Liss Böcker (C) inte kommentera närmare.

– Vi har fört diskussioner även med Miljöpartiet men det har landat så här. Det är inte omöjligt att vi kommer att kunna ha valtekniskt samarbete med Miljöpartiet i framtiden.

På måndag ska kommunalrådet Robin Holmberg (M) presentera det nya styret för kommunfullmäktige. Ledamöter till nämnder och styrelser kommer att väljas i mitten av december för att tillträda sina uppdrag den första januari nästa år.

Det blir under kommande mandatperiod ett minoritetsstyre i Ängelholms kommun bestående av Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Skåne

Mer i ämnet