Sedan ett antal spelare och ledare i SHL-klubben Rögle testats positivt för covid-19 skjuts tisdagens hemmamatch mot Malmö upp. Arkivbild. Foto: Andreas Hillergren/TT

Nytt coronautbrott i SHL – Skånederby flyttas

Uppdaterad
Publicerad

Ett antal spelare och ledare i SHL-klubben Rögle har testats positivt för covid-19 och ytterligare några personer uppvisar symptom. Nu skjuts tisdagens Skånederby hemma mot Malmö upp, skriver klubben på sin hemsida.

Det var under söndagen som personer i A-lagstruppen uppvisade symptom och före en inplanerad träning på måndagen testades samtliga i truppen. Ett antal personer visade sig då ha covid-19, rapporterar TT.

”Tills vidare ställs all verksamhet i A-laget in och vi vet i nuläget inte när vi kommer att ha återsamling igen och får återkomma när vi har mer information”, säger klubbens fysioterapeut Christopher Alvengrip.

KLIPP: SHL:s sportchef Johan Hemlin om coronaläget i SHL (1 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet