• Viktigt meddelande:

    Brand med kraftig rökutveckling i ställverk utanför Stockvik i Sundsvall. Alla som befinner sig i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foodhills AB vill köpa Findus fabrikslokal i Bjuv. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Planer på nytt livsmedelscentrum i Findus anläggning

Det nystartade företaget Foodhills AB ska lägga ett bud på Findus lokaler i Bjuv. Just nu för bolaget samtal med ett tjugotal livsmedelsföretag som kan bli hyresgäster.

– Vi har jobbat med kommunen sen Findus nedläggningsbesked kom för att se vad som går att göra med lokaler och mark, säger Bengt Persson, vd för Foodhills.

För en månad sedan avslöjade SVT Nyheter Helsingborg att det nystartade bolaget Foodhills AB letade lokaler i Bjuv. På torsdag lägger de och kommunen varsitt bud på Findus mark och lokaler och skriver under en gemensam avsiktsförklaring för att utveckla ett livsmedelscentrum i Findus gamla fabrik.

– Nu ligger bollen hos Nomad Foods och Findus Sverige, säger Bengt Persson.

Fortsätter producera grönsaker

Foodhills AB har stora planer för fabrikslokalerna.

– Vi ska bygga en industripark med små och medelstora livsmedelsföretag. Vi för samtal med ett tjugotal företag, säger Bengt Persson.

Foodhills själv tänker ägna sig åt att utveckla fabrikslokalen och se till att allt fungerar.

– Sen kommer vi nog själva eller tillsammans med några andra att producera grönsaker i någon form, säger Bengt Persson. Det finns två produktområden som växer kraftigt just nu, fisk och grönsaker.

Kommer ni att odla fisk?

– Inte själva men kanske tillsammans med andra, säger Bengt Persson.

Stor erfarenhet inom området

I styrelsen för Foodhills AB sitter lantbrukaren Bengt Persson, Anders Nelson, vd för Backahill som ägnar sig åt fastighetsutveckling och Wiveca Almgren, vd för Magnehill i Mörarp som producerar frysta grönsaker och bär. Nu ska de se till att livsmedelsproduktionen i Bjuv lever vidare.

– Jag sitter inne på kunskaper om livsmedel, säger Bengt Persson. Magnehill har kunskap och jordbruk och frysta grönsaker och Backahill om fastighetsutveckling.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Findusförsäljningen

Mer i ämnet