Kommunen letar boenden: ”Ska inte vara en natt till i idrottshallen”

Uppdaterad
Publicerad

Förutom de 39 äldre som fick lämna sitt vårdboende under dramatiska former förlorade 113 barn sin förskola efter storbranden i Ängelholm. Nu inriktar sig kommunen på att hitta nya platser till alla.

Tisdagsnattens omfattande eldsvåda lämnade en omfattande förstörelse efter sig. Flera av husen på Södra lasarettsområdet har omfattande brandskador, andra har rökskadats.

– Det är känslosamt och dramatiskt att se det här. Men tack och lov är det bara material ödeläggelse, inga människor kom till skada, säger Robin Holmberg (M), kommunalråd i Ängelholm.

Storbranden i Ängelholm

Dramatisk evakuering

De anställda på Solängens demensboende, som drivs av Attendo, tvingades på natten väcka de äldre och evakuera dem med hjälp av bussar från Skånetrafiken. Istället fick de tillbringa resten av natten i en gymnastikhall.

Nu arbetar kommunens olika enheter för att ordna nya boendeplatser till de äldre och nya förskoleplatser till barnen.

Hör mer om kommunens arbete i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Ängelholm

Mer i ämnet