Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Landskrona kommun har anställt en demokratiambassadör, Paulina Stanley, för att höja kunskapen om riksdagsvalet i höst. Till sin hjälp har hon bibliotekarien Jacob Lindblad som också är med i projektet. Foto: Linnea Nybogård/SVT

Så ska Landskrona höja valdeltagandet

Uppdaterad
Publicerad

Landskrona kommun vill se ett högre valdeltagande. Därför har de nu anställt en demokratiambassadör som ska sprida kunskap om hur det går till att rösta.

Under helgen var det boendekalas i Pilängen. Paulina Stanley är Landskronas nya demokratiambassadör och var på plats för att träffa invånarna.

– Vi kommer att åka ut till olika föreningar och grupper runtom i Landskrona och informera om valet, berättar hon.

Valet 2022 Helsingborg

Stora skillnader i kommunen

Paulina Stanley ska jobba partipolitiskt obundet. Hennes mål är att nå ut med valinformation till så många som möjligt. Till sin hjälp har hon valinformation på tolv olika språk.

– Vi vill att så många som möjligt ska gå till valurnorna i höst och lägga sin röst, säger Jacob Lindblad, bibliotekarie i Landskrona kommun.

Förra riksdagsvalet var det stora skillnader i kommunen. Norrestad och Dammhagens distrikt hade cirka 65 respektive 67 procents valdeltagande. Det i jämförelse med Glumslöv, där 90 procent av de röstberättigade la sin röst.

I videon kan du se hur Paulina arbetar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Helsingborg

Mer i ämnet