Hör Emma Lewis berätta om hur hon kom på idéen med lakanet klippet ovan. Foto: SVT/Lucas Sjögren

Sover över hos mormor tack vare coronasäkert lakan

Uppdaterad
Publicerad

Emma Lewis barn har på grund av coronapandemin inte kunnat träffa sin mormor. För att råda bot på hennes saknad valde därför Emma att måla av sina barn på ett lakan, som hon sedan skickade till mormor.

Kulturmagasinet i Helsingborg håller just nu på att samla in berättelser om hur coronapandemin påverkat helsingborgarna. En av dem som valt att dela med sig av sin upplevelse är Emma Lewis. Hennes berättelse handlar om saknad.

– Jag har känt en stor saknad över att inte kunna träffa min mamma eller min mormor på grund av coronapandemin. Känslor även mina barn delar då de inte heller har kunnat träffa sin mormor, min mamma, säger Emma Lewis.

Coronavirus i Skåne

Saknade att sova över hos mormor

En av de saker barnen saknade mest var att sova över hos mormor – som också saknade besöken från barnbarnen. För att glädja sin mamma valde Emma därför att måla av sina barn på ett lakan.

– Barnen var först tveksamma. Men gick sedan med på det, berättar hon.

När lakanet var färdigmålat skickade Emma det till sin mamma som blev jätteglad.

– Hon blev rörd och glad. Nu kan hon sova med barnbarnen varje natt, säger hon.

Även barnen blev nöjda.

– När de såg hur glad mormor blev och vad det betydde så blev de också jätteglada, säger Emma Lewis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet