Bogserbåtar på plats vid det 130 meter långa fartyget som gått på grund utanför Råå vallar sent på fredagskvällen Foto: Johan Nilsson/TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Stort lastfartyg på grund – kaptenen kraftigt berusad

Uppdaterad
Publicerad

Ett lastfartyg gick på grund utanför Helsingborg på fredagskvällen. Sjöräddningen försökte stoppa fartyget, men fick ingen kontakt med befälhavaren.

Grundstötningen skedde utanför Bulkhamen vid 23.30 på fredagskvällen. Befälhavaren greps omedelbart av polisen misstänks för grovt sjöfylleri och även grov vårdslöshet i sjötrafik. Efter förhör under lördagen anhölls han.

– Befälhavaren uppträdde kraftigt berusad när kustbevakningen tog kontakt med honom och han har fått genomgå provtagning som visade på grovt sjöfylleri. Med råge, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen i Region Syd.

Mannen hade på grund av berusningen ännu på lördagsförmiddagen inte kunnat höras.

Inget konstaterat utsläpp

Fartyget är 130 meter långt och 17 meter brett och sitter ganska hårt fast i en sandbank.

Trafikledningen försökte ropa på fartyget och varna för att det var på väg att gå på grund. Även en privat bogserbåt var på plats och försökte varna men utan framgång.

Kustbevakningen säger att det vid grundstötningen inte verkar ha skett något utsläpp av olja vid platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lastfartyg på grund utanför Helsingborg

Mer i ämnet