Foto: SVT

Topplista: SVT Nyheter Helsingborgs mest sedda klipp 2022

Uppdaterad
Publicerad

Hoppande tonfisk i Öresund, en tyngdlyftande tonåring och så en granskning av skuldsatta i Perstorp. Här är några av de mest sedda klippen hos SVT Nyheter Helsingborg 2022.

1. BILL FÖRLORADE NYRENOVERADE KÅKEN – BOR I HUSVAGN

Pensionären Bill Lundberg skuldsatte sig så pass mycket att han 2018 blev tvungen att sälja det hus han byggt om och renoverat på egen hand. I dag lever han i en husvagn i en skogsglänta. Inslaget är en del av en större granskning av de skuldsattas situation i Sverige. Alla artiklar hittar du här: Skuldberget i Perstorp.

2. TONFISKEN TILLBAKA I ÖRESUND – HOPPAR NÅGRA METER FRÅN BÅTEN

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tonfisken hoppar med en horngädda i munnen – se när stora mängder tonfisk fångas på film i Öresund i klippet ovan. Foto: Öresundsakvariet

Efter många års frånvaro från svenska vatten har nu tonfisken tagit sig tillbaka, bland annat till Öresund. Forskare tror att det är tack vare reglerat fiske samt tillgången på mat som gjort att stammen åter igen hittat till våra vatten.

3. TOFAN, 16, LYFTER 300 KILO i MARKLYFT

Tofan Serin Batak är 16 år och går på Öresundsgymnasiet i Landskrona. Han är bland annat känd för att vara bland de starkaste i staden, och har flera hundratusentals följare på sina sociala medier.

4.  KENNETH SKULDSATT I 17 ÅR – LÅNADE TILL SKULDERNA

Kenneth Kjellberg bor i Perstorp och har levt med skulder större delen av sitt liv. Första skulden han tog på sig var när han flyttade hemifrån och skulle köpa möbler. Klippet är en del av en större granskning av de skuldsattas situation i Sverige. Alla artiklar hittar du här: Skuldberget i Perstorp.

5.  REKORDSTORT SKULDBERG I SVERIGE – OCH DET FORTSÄTTER VÄXA

Skuldberget som privatpersoner inte kan betala tillbaka i Sverige är 87 miljarder kronor och ökar konstant. Under 2020 ökade det med 13 miljoner kronor om dagen. Även denna artikel är en del av en större granskning av de skuldsattas situation i Sverige. Alla artiklar hittar du här: Skuldberget i Perstorp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.