Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Mikael Nilsson

Tredje person misstänkt för inblandning i Åstorpsmordet

Publicerad

En tredje person är misstänkt för inblandning i mordet på en man i 70-årsåldern i Åstorps kommun i början av augusti. Han har förhörts och är misstänkt för medhjälp till mord men är inte frihetsberövad.

En man i 70-årsåldern mördades vid en bostad utanför Åstorp den 3 augusti. Brottsoffret är anhörig till en person som just nu sitter i fängelse för att ha planerat och anlitat personer för att mörda en högt uppsatt kriminell. I samband med att rättegången för mordplanerna inleddes mördades även hans bror, det mordet är ännu olöst.

Två män häktade

Kort efter mordet i Åstorp greps och så småningom även häktades två personer från Kristianstadtrakten. En av dem är misstänkt för mord och grovt vapenbrott. Han är tidigare dömd för flera brott. Mindre än en månad innan mordet dömdes han till ett års fängelse för rån, men fängelsedomen hade ännu inte verkställts.

Den andra personen är misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Han tros ha hjälpt mördaren att fly.

Tredje person har förhörts

Men nu är även en tredje person misstänkt för inblandning i mordet. Förra veckan förhördes han som misstänkt för medhjälp till mord.

Han var anhållen som skäligen misstänkt men efter förhör släpptes han, säger målets åklagare Kerstin Eriksson.

Han är inte avskriven men misstankegraden var ju låg från början och vi behöver kontrollera vissa saker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.