Strax innan de första biljetterna till Arsenalmatchen släpptes stod mellan 80 och 100 personer och väntade utanför ÖFK-shopen. Foto: SVT

2000 biljetter såldes på en timme till ÖFK – Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

När de första biljetterna släpptes till ÖFK:s Europa League-match mot Arsenal i februari tog det endast en timme innan 2000 biljetter var sålda. Nu finns det en chans att allmänheten, alltså de utan säsongskort eller medlemskap, kan bli helt utan biljetter.

Nu på måndag är det dags för den andra gruppen med säsongskort, de som köpte sitt kort mellan 19 och 23 december, att försöka få tag i biljetter till hemmamatchen mot Arsenal.

– Jag förväntar mig ett lika högt tryck bland de som kan köpa då som i onsdags. Majoriteten av de som kunde köpa biljetter i det första släppet nyttjade sin förtur, jag förväntar mig att det blir likadant på måndag, säger ÖFK:s biljettansvarige Ola Laxvik till klubbens hemsida.

ÖFK i Europa League

”Arenan räcker inte till”

Dagen efter, på tisdagen, är det medlemmarnas tur. Hur många biljetter som finns då går inte att svara på förrän det andra släppet är avklarat, men det ser mörkt ut inför biljettsläppet till allmänheten på onsdag.

– Med tanke på hur många som tecknade medlemskap innan vi ändrade upplägget inför jul så är det många som tävlar om ett förhållandevis litet antal biljetter. Med det sagt kan jag inte se att det blir ett allmänt biljettsläpp på onsdag. Arenan räcker inte till, säger Ola Laxvik.

Finns ett sista hopp

Dock finns det ett sista hopp för de utan medlemskap och säsongskort.

– Hittills har UEFA lämnat tillbaka ett 100-tal biljetter i alla gruppspelsmatcher och jag tror och hoppas att det blir så även denna gång. Detta får vi veta närmare slutet av januari, säger Ola Laxvik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet