Vi ska vara beredda på skolstängning, säger Linda Sundstedt, rektor på Kastalskolan i Brunflo

Alla i årskurs sju i Östersund testade fjärrundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Alla elever i klass sju i Östersunds kommun var hemma under torsdagen. Kommunen trycktestade distansundervisning för att klara av en eventuell skolstängning.

Eleverna på Kastalskolan i Brunflo går i skolan som vanligt men, liksom i övriga skolor, så är de i årskurs sju hemma. Det är distansundervisning som gäller. Testet fortsätter under fredagen då  alla elever i årskurs sex ska stanna hemma.

SVT Jämtland kan inte gå in skolan eftersom den stängd för besökare, men rektorn Linda Sundstedt berättar att de är väl förberedda.

Coronaviruset i Jämtlands län

– Lärarna har jobbat hårt för att få teknik och undervisning att fungera, säger hon.

Undervisningen sker via datorer och läsplattor. Har alla elever tillgång till internet?

– Vi tittar på hur olika lösningar om det är så, säger Linda Sundstedt. Det kan bli att elever ändå får komma till skolan.

Fler fördelar

Det handlar om att vara beredd om coronautbrottet leder till beslut om att skolan ska stängas, men Linda Sundstedt ser fler fördelar.

– Vi kan även lära oss hur det kan användas framöver om elever är sjuka eller av någon anledning inte kan följa undervsiningen i skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet