PCR-test för covid-19 Foto: Maria Harning, SVT

Ytterligare en covid-patient död på Östersunds sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

På Östersunds sjukhus har nu ytterligare en patient med covid-19-diagnos avlidit sedan förra veckan. Det visar Regionens veckostatistik som publicerades idag. Antal personer i länet som smittats med coronavirus har ökat kraftigt. Idag rapporteras 112 nya fall, det är 45 fler än förra onsdagen.

Den här ökningen var väntad då allt fler nu testar sig. Region Jämtland Härjedalen har också öppnat en tillfällig teststation vid Skidstadion och Regionen är också sedan några dagar tillbaka i stabsläge. Det innebär att ansvariga har beredskap för att kunna fatta snabba beslut.

Idag vårdas fyra patienter med covid-19 diagnos på Östersunds sjukhus, det är två färre än förra veckan. En av de som vårdades där förra veckan har avlidit och en har skrivtis ut.

Antalet patienter med diagnosen covid-19 som avlidit på Östersunds sjukhus sedan pandemin började är nu uppe i 54.

Region Jämtland Härjedalen rapporterar varje onsdag hur många personer som har konstaterats vara smittade den senaste veckan:

Vecka 48: 112 personer

Vecka 47:   67 personer

Vecka 46:   34 personer

Vecka 45:   21 personer

Vecka 44:   35 personer

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet