Anton Waara (S) medger att ledningen för Jämtlands gymnasieförbund kunde gjort mer tidigare för att förhindra kränkningar.

Anton Waara (S): Vi kunde gjort mer tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Anton Waara (S) är ansvarig politiker. Han beklagar att elever farit illa.

Anton Waara är ordförande för Jämtlands gymnasieförbund. Han är medveten om att Skolinspektionens rapport innehåller vass kritik mot både skolledning och huvudmannen för Wargentinskolan, det vill säga de politiker som leder Jämtlands gymnasieförbund.

– Framför allt så blir man väldigt upprörd när man läser om den här problematiken, och vad människor upplever att de har varit med om i vår verksamhet eller i anslutning till vår verksamhet.

SVT granskar gymnasieföreningarna i Östersund

– Det enskilda mest anmärkningsvärda är att lärare lyft fram att de i undervisningssituation påverkas av gymnasieföreningarnas verksamhet. Det är oacceptabelt.

Vill se snabba åtgärder

Skolinspektionen kräver att Jämtlands gymnasieförbund ska ha gjort en kartläggning och genomfört åtgärder till den 30 september, men förväntar sig att arbetet börjar genast.

– Vi ska börja arbetet nu, säger Anton Waara.

Anton Waara påpekar att det är viktigt att börja förändra rutinerna kring hur man ska anmäla misstänkt kränkande behandling.

Skolinspektionen är kritisk till att ni inte agerat tidigare trots att problemet varit känt länge. Vad säger du om det?

– Vi kunde gjort mer tidigare, säger Anton Waara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar gymnasieföreningarna i Östersund

Mer i ämnet