Daniel Kindberg på fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Sirius och Östersund. Foto: BILDBYRÅN

Daniel Kindberg på gång med självbiografi

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Kindberg är på väg att släppa sina memoarer. Redan nu kan man bevaka lanseringen på flera boksajter. Enligt beskrivningen av boken ska den inte innehålla ett försvarstal, istället ska den förklara varför Kindberg blev den han blev.

Daniel Kindbergs självbiografi finns nu upplagd på boksajter, något som både ÖP och Fotbollskanalen rapporterat om under torsdagen.

Men det är inte Kindberg själv som kommer skriva boken, han får hjälp av Marcus Birro.

Till Fotbollskanalen säger Birro att boken ännu inte är klar, men på sociala medier skriver Birro att han skrivit klart en bok och skickat till ett förlag, boken ska ges ut i höst, enligt inlägget.

”Ligger lite fram i tiden”

Även förlaget som ska publicera boken säger att boken kommer till hösten, skriver fotbollskanalen.

– Han (Marcus Birro reds. anm) har väl rätt i att det inte är klart, han har börjat skriva men vi har inte än något klart manus. På så sätt kommer det dröja innan vi har något som är klart och som gör att vi kan bestämma mer definitivt om vi ska publicera. Det ligger lite fram i tiden, säger Bertil Ekerlid på Ekerlids förlag, till Fotbollskanalen.

”Inget försvarstal”

Enligt den beskrivning av boken som ligger på boksajter ska självbiografin handla om Kindbergs karriär inom det militära. Boken ska också, föga förvånande, handla om Östersund FK:s resa från division 2 till Europa league.

I beskrivningen framgår det även att boken inte ska vara något försvarstal, något som även tydliggörs i titeln ”Mitt liv: inget försvarstal”. Boken ska snarare handla om hur Kindberg ”blev den han blev, och varför saker gick som det gick”, står det i bokens beskrivning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ekobrottmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet