Dansbandsprofilen Jan Oscarsson från Jannez sköter vaccinationsbokningarna i Föllinge. Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Dansbandsprofilen sköter vaccinationsbokningarna i Föllinge

Publicerad

När hälsocentralen i Föllinge behövde någon som tog hand om vaccinationsbokningarna så vände man sig till lokale dansbandsprofilen Jan Oscarsson från Jannez.

Eftersom coronapandemin helt satt stopp för alla spelningar så har bandmedlemmarna i Jannez i princip stått utan jobb det senaste året. Så när bandets gitarrist Jan Oscarsson, som bor i Laxsjö en bit utanför Föllinge, fick frågan om han kunde sköta vaccinationsbokningarna på hälsocentralen valde han att tacka ja.

– Jag blev lite överrumplad när jag fick frågan, men tänkte att man kan ju alltid prova.

Coronaviruset i Jämtlands län

”Har funkar jättebra”

Jan har sedan i mars jobbat med att ringa upp folk och boka in tid för vaccinering. Nu när det är lite yngre grupper som ska vaccineras så handlar det mer om att svara i telefon. Och det kan bli flera hundra samtal på en dag.

– Det har funkat jättebra. Jag tror folk känner sig trygga och bekväma med att han pratar jämtska och har god lokalkännedom, säger Inger Magnusson som är medicinsk sekreterare på hälsocentralen i Föllinge.

SVT nyheter Jämtland besökte Jan och fick en coronasäker pratstund genom ett fönster på hälsocentralen i Föllinge. Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet