Foto: SVT

Domen i målet mot Daniel Kindberg skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Hovrättens dom i ekobrottmålet mot Daniel Kindberg och en företagare från Sollefteå som skulle ha kommit under fredagen skjuts upp, meddelar Hovrätten för nedre Norrland på torsdagen.

Domen i det så kallade Kindbergmålet skulle ha meddelats klockan elva på fredagen. Nu blir det alltså inte så.

I stället kommer den att ges om drygt en vecka, nästa fredag klockan elva.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

– Skälet är tidigare sjukdom bland personalen och en hög arbetsbelastning, säger Lena Sjöberg som handlägger målet vid Hovrätten för nedre Norrland.

Det är andra gången som hovrättsdomen i det här målet skjuts upp.

Daniel Kindberg dömdes till tre års fängelse och fem års näringsförbud av Ångermanlands tingsrätt för två år sedan. Han dömdes för trolöshet mot huvudman, grov trolöshet mot huvudman, medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

”Brottsplan”

Rätten gick i huvudsak på åklagarsidans linje, där tesen var att Kindberg varit huvudperson i en brottsplan som syftade till att via luftfakturor bland annat till kommunala Östersundshem slussa in pengar på ett olagligt sätt till Östersunds Fotbollsklubb där Kindberg var ordförande vid tidpunkten.

Tingsrättens dom överklagades och under hösten har hovrättsförhandlingarna hållits i målet, där även en företagare från Sollefteå som varit den som skickat fakturorna dömdes till två och ett halvt års fängelse i tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet