Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan Svensson, ägare av Åsarna skicenter visar SVT runt i ruinerna och berättar hur den nya byggnaden ska se ut. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

En månad efter branden på Åsarna skicenter – så ska det byggas upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått en månad sedan Åsarna Ski center brann ner till grunden. Det har varit tuffa veckor för ägarna Håkan och Britt-Marie Svensson, men nu är siktet inställt på framtiden och i veckan kom första skisserna för hur den nya byggnaden ska vara.

– Man har legat sömnlös många nätter, men nu har man knutit näven, säger Håkan Svensson som berättar att allmänhetens stöd varit till stor hjälp för att orka börja om.

Nu är de i full färd att planera den nya byggnaden som kommer bli något större än den tidigare. Hösten 2024 hoppas de att det ska stå klart och delar av verksamheten kanske kan starta upp tidigare än så. 

Branden i Åsarna skicenter

Tillfällig restaurang

Men redan om två veckor är förhoppningen att kunna vara igång med den tillfälliga restaurang företaget just nu ställer i ordning hotellet, tills dess att de nya byggnaderna är klara.

Hör Håkan Svensson berätta om det nya bygget i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Åsarna skicenter

Mer i ämnet