Den misstänkte rånaren greps i Stockholm. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt rånare gripen

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som anhållits i sin frånvaro misstänkt för rånet i Rätansbyn, har gripits. Mannen greps vid 10.30-tiden idag, onsdag, i centrala Stockholm.

– Vi har gripit den misstänkte och gripandet skedde odramatiskt, säger åklagaren Håkan Andersson.

Det var i måndagskväll vid 19-tiden som rånare kom in på bensinstationen i Rätansbyn i Bergs kommun och hotade det ensamma butiksbiträdet med ett stickvapen. Efter att ha tvingat till sig en större summa pengar flydde rånaren från platsen.

Butiksbiträdet undkom utan fysiska skador men chockades av händelsen. Ett stort polispådrag inleddes direkt i jakten på rånaren men det var alltså först idag, onsdag förmiddag, som mannen greps – och då i centrala Stockholm.

Den misstänkte, som är en man i 20-årsåldern från Jämtlands län, kommer nu att få en försvarare och sedan kommer förhör att hållas. I övrigt vill åklagaren inte kommentera brottsutredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.