Engcon Group i Strömsund varslar om uppsägningar. Foto: Maria Harning, SVT

Engcon group varslar – oklart hur många som berörs

Uppdaterad
Publicerad

Engcon i Strömsund varslar nu om uppsägning. Ännu är det inte klart hur många som kommer beröras. Orsaken till varslet är enligt företaget oklarheter kring politiska beslut.

Företaget har återkallat all permitterad personal och istället varslat dem om uppsägning.

Enligt bolagets vd, Krister Blomgren, är det coronakrisen som gör att man har det tufft.

Coronaviruset i Jämtlands län

– Våra kunders investeringsbenägenhet har avtagit rejält under pandemin, säger han enligt ett pressmeddelande.

Att man väljer att varsla istället att permittera beror enligt Engcon på Tillväxtverkets ”U-sväng” om krisstöd till näringslivet. Bolaget väljer därför att avstå bidragen för att själv kunna styra kostnadsmassan.

– Coronakrisen har påverkat ekonomin mer än vad vi först trodde. Vi räknar med att det kan ta ända till 2021 innan försäljningen är tillbaka på samma nivåer som 2019, säger Krister Blomgren.

Ännu är det inte bestämt hur många som riskerar att bli av med jobbet.

– Vår förhoppning är såklart att vi inte behöver verkställa varslet. Det exakta antalet som får sluta kommer att bli klart efter förhandlingar med facken de närmaste månaderna, avslutar Krister Blomgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet