Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommande multihall i Vemdalen ska kunna nyttjas till aktiviteter för lokala ungdomar, men också kunna dra in pengar. Företagarföreningens ordförande Peter Broberg berättar mer i klippet. Foto: Julia Örtegren/SVT

Etapp ett i Vemdalens nya centrumbygge klart – nu väntar bygget av allaktivitetshallen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är etapp ett i Vemdalens nya centrumbygge med matbutik och kontorslokaler klart. Det ska fungera som ekonomisk motor för etapp två, byggandet av en multiaktivitetshall. Men ännu saknas viss finansiering för att komma igång.

Det är Vemdalens företagarförenings samarbetspartner, Klyftberget fastigheter, som har stått för finansieringen av etapp ett.

– Den här kommersiella delen med matbutik och kontor drar in pengar och säkerställer att vi har ekonomi när vi ska bygga aktivitetshallen i etapp två, säger Peter Broberg, som är ordförande i Vemdalen företagarförening.

Slutfinansiering nära

Av de 16 miljonerna som Härjedalens kommun sen tidigare lovat sponsra aktivitetshallen i Vemdalen med har två miljoner använts i etapp ett. Resterande fjorton miljoner kommer att tilldelas när bygget av hallen påbörjas. Men först behöver företagarföreningen komma in med ytterligare sex miljoner kronor. Resterande finansiering kommer deras samarbetspartner stå för.

– För att få in sex miljoner söker vi en miljon från privata aktörer och fem miljoner från regionen. I april får vi veta hur det går, men det känns positivt efter de möten vi har haft hittills, säger Peter Broberg,

Ser inga hinder

När finansieringen är klar ser företagarföreningens ordförande Peter Broberg inga ytterligare hinder för att komma igång med bygget av allaktivitetshallen. Om allt går vägen kan byggstart bli redan till sensommaren 2024. Annars blir det start 2025, säger han.

”Så mycket som möjligt för så många som möjligt”. Se hur multiaktivitetshallen är tänkt att användas till i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.