Liftarna kan öppna

Liftanläggningar öppnar igen

Uppdaterad
Publicerad
Skistars anläggningar i länet kommer att dra i gång sommarverksamheten i slutet av juni.

Detta sedan regeringen nu lättat på reserestriktionerna.

– Det är ett glädjande besked för oss och många svenskar. Nu kan man njuta av fantastiska vidder i en miljö där det är helt naturligt att hålla avstånd till varandra, säger Skistars vd Stefan Sjöstrand i ett pressmeddelande.

I ett pressmeddelande skrev Skistar att de fått klartecken från den lokala och regionala sjukvården att öppna upp sommarverksamheten på skidorterna.

Men regionen poängterar att de inte gett något klartecken.

– Det är inte vi som bestämmer över liftarna. Det var deras beslut att stänga i påskas och det är deras beslut att öppna nu, säger Anna-Lena Högström, kommunikationsstrateg Region Jämtland Härjedalen.

Skistar har anläggningar i Åre, Vemdalen och Sälen.

– Det pågår en planering och en samverkan med andra aktörer för att kunna erbjuda länets besökare en trygg och säker vård. Om alla hjälps åt att ta ansvar för sin egen och andras säkerhet ser vi en möjlighet att erbjuda samma vård som vi gör under en normal sommar, säger Anna Fremner, tillförordnad primärvårdschef i Region Jämtland Härjedalen i Skistars pressmeddelande.

– Det finns en bra dialog mellan vården och anläggningarna, säger Anna-Lena Högström, Region Jämtland Härjedalen.

Den här artikeln har uppdaterats 10 juni efter samtal med Region Jämtland Härjedalen. Vi söker företrädare för Skistar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet