Foto: Strömsunds kommun

Fråga om bilsamlare åter i domstol

Publicerad

Strömsunds kommun vänder sig nu till Mark-och Miljödomstolen i Östersund för att få ett vite på 5000 kronor utdömt för den man som har runt 300 bilar i kommunen.

Frågan om bilarna har varit ett bekymmer för Strömsunds kommun i 15 år. Kommunen har försökt förmå bilägaren att samla ihop sina fordon som står utspridda runt om i kommunen, samt att minska på antalet bilar. Efter fruktlösa försök vände sig kommunen till slut till domstol.

I juni 2016 beslutade högsta instans, Mark-och Miljööverdomstolen, att bilägaren senast i juni 2017 skulle minska sitt bilantal till 50. Mannen är fortfarande registrerad ägare till närmare 300 fordon.

Nu vill kommunen att Mark-och miljödomstolen utdömer ett vite på 5000 kronor för mannen, eftersom han inte har följt domstolens och kommunens beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.