Fyra män åtalas vid Östersunds tingsrätt för försök till utpressning. Foto: Arkiv/SVT

Fyra män åtalas för försök till utpressning i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män har åtalats för försök till utpressning i Östersund. Tillsammans ska de, genom hot om våld, ha pressat en person på pengar.

Incidenten skedde i början på juli i år då en man blev av med sin mobiltelefon och pressad på pengar i centrala Östersund. Samma kväll greps fem män av polisen. De anhölls senare, men en av dem släpptes sedermera på fri fot.

Nu står det klart att resterande fyra män, mellan cirka 30 och 18 år gamla, åtalas för försök till utpressning. Enligt åtalet ska de ha försökt få mannen att betala 50 000 kronor till dem genom att hota både honom och hans familj till livet. Två av männen ska i samband med detta ha gjort tecken som om man att tänkt skjuta målsäganden. En av de åtalade ska också ha hotat att hugga mannen med en penna.

Övriga närvarande har enligt åtalet förstärkt den hotfulla situationen med sin närvaro. De åtalade ska även ha tvingat till sig mannens bankdosa.

Mannen ska inte ha betalat några pengar till de misstänkta förövarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.