Det nya föreningshuset är nu färdigbyggt och invigt Foto: SVT

Huset som är Hackås nya hjärta

Uppdaterad
Publicerad

Det gamla föreningshuset i Hackås brann ner för två år sedan men nu har ett nytt hus byggts upp och de invigdes i lördags.

Det var för drygt två år sedan som föreningshuset brann ner till grunden. Ingenting gick att rädda och det var en sorgens dag för byborna.

Ett nytt hus började byggas drygt ett år efter branden och nu står det klart. Det används främst som en plats för lokala föreningar att hålla till men det är också en viktig mötesplats för byn.

– Enda sen affären stängdes ner så har Hackås saknat en mötesplats och det får vi här. Det är viktigt för att kunna diskutera fram vad byn behöver och skulle må bra av, säger ordförande i Hackås föreningshusstyrelse, säger Bo Karlsson.

LÄS MER: Här byggs huset upp

Den nya byggnaden finansieras av försäkringspengar samt andra bygdemedel och det hela landar på omkring 20 miljoner kronor. Föreningen har själva samlar ihop drygt 1,5 miljoner kronor för bland annat inredning och teknik.

TV: Se hela inslaget från föreningshuset i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.