Foto: SVT arkiv

Holiday club väljer att ha fortsatt öppet över påsken

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen kom beskedet att hotell Copperhill i Åre stänger över påsk. Orsaken är regeringens nya förbud mot folksamlingar mer än 50 personer. Holiday club däremot väljer att ha fortsatt öppet.

Copperhill Mountain lodge i Åre väljer att stänga hotellet i påsk. Enligt hotellets vd Eva Ottosson Rask är deras bedömning att de inte kan fortsätta hålla öppet utifrån de rekommendationer som kommunicerats av Folkhälsomyndigheten. Inte minst eftersom de är ett av de större hotellen i Åre.

Holiday club är ett annat stort hotell på skidorten. SVT mailade under lördagen dess vd Pernilla Gravenfors för att höra om de tänker göra likadant som Copperhill. Men Holiday kommer ha fortsatt öppet.

Coronaviruset i Jämtlands län

I svaret skriver vd:n att ”Vi följer alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, säger de att vi skall stänga gör vi det men det har de inte sagt och så länge de inte gör det håller vi öppet.”

Pekar på få gäster och stor yta

Pernilla Gravenfors pekar på att Folkhälsomyndighetens restriktion om max 50 personer gäller tillståndspliktiga sammankomster som demonstrationer och konserter. I övrigt ska man använda sitt omdöme och inte tränga ihop folk för nära.

”Vårt hotell är 30 000 kvadratmeter stort, vår restaurang tar över 600 personer vilket gör det enkelt för vår verksamhet att hålla stora avstånd mellan våra gäster,” skriver hon.

Pernilla Gravenfors berättar att Holiday club samtidigt fått många avbokningar inför påsk. En vanlig påsk har hotellet runt 800 gäster. I dagsläget har de 150 gäster bokade i påsk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet