Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stefan Jönsson är VD för kommunala Strömsunds Hyresbostäder AB. Foto: Björn B Schäfer, SVT Jämtland

Hör bostadsbolagets svar på kritiken

Uppdaterad
Publicerad
Strömsunds Hyresbostäder beklagar att de behöver ta det här beslutet: ”Det dyraste för oss är om vi låter hyreshusen stå halvtomma”.

Stefan Jönsson är VD på det kommunala bostadsbolaget Strömsunds Hyresfastigheter. Han förstår upprördheten bland de boende och förklarar att beslutet grundar sig på att det finns allt för många tomma lägenheter i hyreshus på orter, där det samtidigt finns flera pensionärslängor i sämre skick.

– Men vi river inte i första hand för att husen är så dåliga, utan för att vi har en så hög vakansgrad på hela beståndet.

”Gott om tid”

På kritiken mot att beslutet kommit överraskande för de boende säger Stefan Jönsson:

– När beslutet väl var fattat så ville vi inte dra ut på det med risk för att det skulle uppstå felaktig ryktesspridning. Men vi har följt reglerna med tre månaders uppsägning, så de har gott om tid till den 1 juli. Då ska de ha valt vilken lägenhet de kan tänka sig att flytta till. Tillgängligheten i form av trapphissar i ersättningsboendena löser vi om det behövs.

Hör mer i klippet med bostadsbolagets VD.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer