Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jörgen Modin har tillsammans med hunden Ärras varit med och utrett flera uppmärksammade brott. Foto: Lukas Johansson/SVT

Jörgen och polishunden Ärras från Östersund viktiga i utredningen om mordet på Liselotte från Timrå

Uppdaterad
Publicerad

I fredags meddelade Sundsvalls tingsrätt domen mot den 46-årige man som varit misstänkt för mordet på 25-åriga Liselotte från Timrå. Polisen Jörgen Modin från Östersund tillsammans med kriminalsökhunden Ärras var en viktig del i utredningen av fallet.

– Det här var ett ärende som var jobbigt att arbeta med, berättar polisen Jörgen Modin.

Domen mot den 46-åriga mannen kom fredagen den 5 maj. Han döms till livstids fängelse för mord och grovt gravfridsbrott och ska också betala en halv miljon kronor i skadestånd till anhöriga.

Polisen Jörgen Modin och hans hund Ärras var med och lade pusslet i utredningen om vad som hände i oktober 2022 utanför Kramfors, där Liselotte hittades död.

– En sak vi gjorde var att söka i vatten, berättar polisen Jörgen Modin.

Hör Jörgen Modin berätta om hur det var att jobba med Liselottefallet i Timrå.

Åtta hundar med viktiga roller

Polishundarna hade en viktig roll under mordutredningen om Liselotte och totalt var det åtta hundar som tjänstgjorde. Här får du veta mer om fem av dem:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.