Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre av de åtalade får nu fängelsestraff. Daniel Kindberg döms till 2,5 år. Foto: Marie Selander/SVT

Kindberg: ”Domen är graverande för åklagaren”

Uppdaterad
Publicerad

Han börjar bli van nu – på nytt satt Östersundshems förre vd och tillika förre ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg och begrundade en dom som fallit mot honom. Tingsrätten ger honom två och ett halvt års fängelse.

Han är chockad, säger han. Med grova penseldrag målar han upp sin bild av det svenska rättsväsendet.

– Domen är graverande både för åklagaren och rätten. Den skrivs som att jag ska frikännas, men så fälls jag, säger Kindberg.

Mutbrottsmisstankar mot Daniel Kindberg

I fyra år har processerna nu rullat på där Daniel Kindberg i olika grader varit brottsmisstänkt. Precis som i det tidigare målet fälls han nu av tingsrätten och det gick blixtsnabbt att den här gången meddela att domen kommer att överklagas till hovrätten.

I klippet kan ni höra Daniel Kindbergs spontana kommentarer om domen. SVT Jämtland har under dagen sökt Östersundshems före detta vice vd, Hans Carlsson, men han har inte svarat på våra framstötar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mutbrottsmisstankar mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet