Socialchef Anda Embretsen och kommunalråd Lars-Gunnar Nordlander (S) menar att schemaförändringen var en nödvändighet. Foto: SVT

Kommunledningen om äldreomsorgen: ”Förändringar skapar stress”

Publicerad

Sjukskrivningarna ökar inom äldreomsorgen och många anställda säger att orsaken är den ökade stress som det nya schemat medfört. Hör vad ett par av de ansvariga inom kommunledningen svarar på kritiken.

I videon svarar kommunalråd Lars-Gunnar Nordlander (S), ledmot av socialutskottet Billy Anklew (LPO) och socialchef Anda Embretsen.

Det nya schemat ska utvärderas, men bakgrunden till att schemat gjordes om var dels att spara pengar och dels att förbättra arbetsvillkoren för de anställda genom att ta bort delade turer. Dessutom saknades personal så förändringen gjordes för att bättre använda personalresurserna.

Att återgå till ett schema med arbete endast var tredje helg har kommunen inte har råd med. Det menar socialchef Anda Embretsen och kommunalråd Lars-Gunnar Nordlander (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Äldreomsorgen i Härjedalen

Mer i ämnet