L: Viktigt att invånarna blir fler

Uppdaterad
Publicerad

Befolkningsutvecklingen är Härjedalens viktigaste fråga, berättar Liberalerna i en enkät som SVT gjort med alla partier som ställer upp i kommunvalet.

– Det är viktigt att vi blir fler och inte färre i Härjedalens kommun för att få behålla vår samhällsservice. Vi måste verka för bättre kontakt mellan befintliga företag och företag i nystartsfas med kommunens näringslivsavdelning, svarar partiet.

Vad vill ni göra för äldreomsorgen?

Val 2018 – #dinröst

– Äldreomsorgen ska baseras på gemenskap, trivsel och välmående. Finns dessa komponenter så mår människor bättre och får mer livskvalitet. Gemenskap istället för ensamhet kan bidra till att viss medicinering kan trappas ner och förhoppningsvis fasas ut.

När det gäller den politiska turbulensen, maktskiftet. Vad ska ni göra för att detta inte ska ske igen?

Att vi får till ett majoritetsstyre i kommunen för bättre samarbete och att man inte låter minusresultat i budget gå för långt innan man vidtar åtgärder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet