SD:s viktigaste fråga är äldrevården

Uppdaterad
Publicerad

Att de äldre har det bra, är en av de viktigaste frågorna för Sverigedemokraterna i Härjedalen. Det svarar de i en enkät som SVT gjort med alla partier som ställer upp i kommunvalet.

– Invandrare vi tagit emot ska vi integrera och hjälpa in i samhället, sen får vi sätta ett stopp ett tag, vi har inte bostäder och arbeten. Vi ska framförallt prioritera de äldre.

Vad vill ni göra för äldreomsorgen?

Val 2018 Jämtland

– Återställa fotvårdssubventionerna, återställa matsalen på Senioren. De äldre ska ha ett bra boende, ordentlig tillsyn, ska finnas personal som har tid med dem. De ska känna att de har sitt människovärde även om de blivit sjukpensionärer eller vad det än är.

När det gäller den politiska turbulensen, maktskiftet. Vad ska ni göra för att detta inte ska ske igen?

– De andra partierna måste prata med varandra och vara beredda på att kompromissa. Vi har inte råd med det här och vi måste erkänna att vi gjort fel ibland, vi ska göra om och göra rätt. Sluta frys ut SD och lyssna på oss, vi måste kunna prata med varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet