Härjedalen. Foto: Malin Hansen. Arkivbild.

C vill att invånarna ska bli fler

Uppdaterad
Publicerad

Att ändra befolkningsmängden är viktigast för Centerpartiet i Härjedalen, som tycker att invånare och politiker måste bli bättre på att marknadsföra fördelarna med Härjedalen. Det svarar partiet i en enkät som SVT gjort med alla partier som ställer upp i kommunvalet.

– Här lever vi, mer än andra, av och med naturen. Direkt ur naturens egna skafferi kan vi fixa en utsökt middag. Förrätten med svampkorg, varmrätten med ett fiskespö och efterrätten med bärplock.

Vad vill ni göra för äldreomsorgen?

Val 2018 Härjedalens kommun

– Fortsätta att omfördela medel från till exempel administration till äldreomsorg. Under mandatperioden, med bred politisk förankring, investera i nya äldreboenden anpassade till framtidens krav och möjligheter. Med till exempel utbildningsstipendier uppmuntra och hitta nya medarbetare i bla äldreomsorgen. Öppna upp för alternativa utförare genom LOV och RUT, svarar Centerpartiet.

När det gäller den politiska turbulensen, maktskiftet. Vad ska ni göra för att detta inte ska ske igen?

– Nuvarande mandatperiod är ingenting att vara stolt över. Först ett knappt majoritetsstyre av V,S och Vox Humana. Det sprack innan halvtid Därefter ett minoritetsstyre av C,M, och kanske L. Majoritet i facknämnder och KF av oppositionen. Naturligtvis ohållbart i längden. Det är enligt oss inte värdigt ett land eller kommun att styras i minoritet. Oavsett vilken roll Centerpartiet får efter valet så är vi beredda att ta ansvar och medverka till långsiktiga lösningar i både skola och äldreomsorg. Med kommunens bästa i fokus.

Läs vad de andra partierna tycker

Läs också vad SVT fått för svar från Landsbygdspartiet, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Vox Humana och Liberalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Härjedalens kommun

Mer i ämnet