V vill att alla ska få jobba heltid

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsmiljö, tider och ledning inom de kommunala verksamheterna är de viktigaste valfrågorna, tycker Vänsterpartiet i Härjedalen. Det svarar de i en enkät som SVT gjort med alla partier som ställer upp i kommunvalet.

– Vi vill införa sex timmars arbetsdag, nej till delade turer, rätt till heltid och att jobba varannan helg ska vara frivilligt, svarar partiet.

– Kommunen är en så pass stor arbetsgivare i Härjedalen så det är viktigt att vi visar vägen på arbetsmarknaden. Vill vi i framtiden kunna säkra kompetent arbetskraft måste vi ligga i framkant som attraktiv arbetsgivare. Redan om några år kommer det saknas folk på många tjänster inom kommunen och det är ett stort hot mot att kunna erbjuda den kommunalaservice vi vill kunna ge och invånarna förtjänar.

Val 2018 Jämtland

Vad vill ni göra för äldreomsorgen?

– För äldreomsorgen vill vi som som sagt satsa på vår fantastiska personal. Har vi inga som vill eller kan jobba med de äldre går det inte att bedriva bra verksamhet. Sen ska det byggas nya, efter brukarna anpassade, boenden i Härjedalen.

När det gäller den politiska turbulensen, maktskiftet. Vad ska ni göra för att detta inte ska ske igen?

– Härjedalens kommun är en liten kommun för att vi ska utvecklas och klara de utmaningar som kommer i framtiden så krävs det sammarbete och långsiktiga lösningar över partigränserna. Det ska in mer handlingskraft och mindre politiskt tjafs i våran kommun, svarar Vänsterpartiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet